Friskvård och massage i Norrköping

Shiatsu

Shiatsu har praktiserats i århundraden framförallt i Japan, den har sitt ursprung i och har influerats av Traditionell Kinesisk Medicin (TCM) Det är en traditionell Japansk massage/behandlingsmetod som bygger på samma principer som akupunktur, men istället för att använda nålar stimulerar man punkter med bl.a. tryck och sträckningar. Shiatsu är en dynamisk form av akupunktur. Det är en holistisk terapi för behandling av sinne, kropp och själ.

Vid behandlingen används handflata, fingrar, tumme, armbågar och knän, för att trycka på olika delar av kroppen – vilket löser spänningar, ökar rörligheten i leder och muskulatur. Ordet Shiatsu betyder Fingertryck. Shiatsu är en väletablerad behandlingsmetod och en naturlig del av vården i stora delar av världen. Även i Sverige blir Shiatsu allt populärare tack vare de goda resultat som uppnås.

Shiatsu både läker och förebygger, behandlingen är bra både vid psykisk smärta och fysiska besvär.

Både det sympatiska och parasympatiska nervsystemet påverkas. Med Shiatsu stärks immunförsvaret, din energinivå i kroppen ökar och harmoniseras. Cirkulation och flöde av blod och lymfa stimuleras, vilket är bra vid rehabilitering, kroppen får hjälp med att avlägsna gifter. Shiatsu hjälper till bl.a. vid; migrän, huvudvärk, förstoppning, PMS, infertilitet, matsmältningsproblem, utbrändhet. Minskar stressrelaterad oro och spänningar, lindrar värk och smärta, stabiliserar känslomässiga och psykologiska besvär.

Principen om Yin och Yang är viktig inom shiatsu, Yin, representerar kroppen då det står för materia och substans. Yang, representerar tanke och rörelse- energi.

Shiatsu utförs med kläderna på för att nå kroppens energisystem, behandlingen utförs på golvet. Shiatsu är en kraftfull behandlingsform, men ändå behaglig och är bra för alla, då den syftar till att balansera och harmonisera kroppens energiflöde Ki. Behandlingen påverkar både fysiskt, mentalt och känslomässigt- Kropp, sinne och själ- i sin helhet.

Shiatsu-behandling är godkänd som friskvård och behöver ej förmånsbeskattas.

Ingen av behandlingarna ger någon biverkning, men man kan i vissa fall uppleva en slags förvärrings-förbättring; som beror på reningsreaktioner i kroppen då frigörande av gifter eller undertryckta känslor lämnar systemet.

Behandlingar

Svensk klassisk massage

Shiatsu - Japansk massage

Djupgående massage

Myofashiell behandling/massage

Avslappningsmassage

Stresshantering

Reflexologi

Smärtlindring och rehabilitering

Samtal och rådgivning

Kostrådgivnig, mat, vitamin och mineralrekomendationer

Kostrådgivning

Balansering av kropp och själ/Chakrabalansering

Kinesisk massage: Akupressur

Thaimassage

Sittande massage: Klassisk/Kinesisk/Shiatsu och energimassage

Benkorrigering

Koppningsmassage, moxabehandling och omslag

Jag gör en mix av dessa behandlingsmetoder specifikt inriktat på var och en som kommer och vad de behöver hjälp med. Mina olika utbildningar ger mig en stor bredd och jag blandar alla terapier och kunskap efter behov. Jag bearbetar patienten/klienten med mina händer, för att direkt påverka en kroppsdel eller för att genom denne påverka andra tillstånd och organ. Under behandlingen reagerar kroppen och själen på flera plan. Man kan säga att du får den behandling som just du behöver. Så jag skiljer endast på behandling på bänk eller på madrass på golvet. För gravida eller de som har svårt att ligga på golv eller bänk finns ett sittande alternativ.